Psychodynamische therapie

 

Wat is Psychodynamische therapie?

Psychodynamische therapie is een therapievorm die bestaat uit een samenspel van vele verschillende therapeutische technieken. Hierdoor is het mogelijk om op verschillende vlakken en vanuit verschillende invalshoeken hulp te bieden. Hoewel iedereen andere redenen heeft om in therapie te gaan is er altijd een belangrijk doel: jou leren om op eigen kracht met de situatie om te gaan. Zelfstandigheid, bereidwilligheid en het vertrouwen in het zelf genezende vermogen van je lichaam en geest staan hierin centraal.

Door niet alleen te praten over, maar ook actief te werken aan je doel zul je uiteindelijk ervaren dat je leven weer op gang komt. Daarbij worden vaak nieuwe mogelijkheden ingezien of inzichten verworven, worden problemen verwerkt en krijgen ze een plek en worden belastende emoties opgeruimd. Je komt dichter bij jezelf te staan en je leert je hart te volgen, wat je zal helpen in het maken van toekomstige keuzes. Uiteindelijk dragen al deze dingen bij aan een sterk en gelukkig gevoel.

 

Werkwijze
w

De therapie is over het algemeen van korte duur. Afhankelijk van het doel duurt een volledige therapie ongeveer vier tot acht sessies. De eerste sessie is een intake, ofwel kennismakingsgesprek. We gaan onderzoeken waar je aan wilt werken en wat precies je hulpvraag is. Wanneer psychodynamische therapie je daar bij kan helpen maken we een vervolg afspraak. De intake duurt 1.5 uur. In de daaropvolgende sessies gaan we samen aan de slag met jou hulpvraag, deze sessies duren anderhalf tot twee uur. Eventuele vragen over de therapie of wachttijden kunnen worden gesteld per mail. Ik tracht altijd zo spoedig mogelijk te antwoorden.